Blog

Träningsgodis och redskap

Många har en bild inom sig hur man ska ha det roligt tillsammans med sin hund och hur man går sida vid sida. Ändå blir det inte alltid så, och många förleds då till att köpa produkter som kan korrigera hunden eller lösa problemet. Dock gäller det att som hundägare och konsument tänka till lite. Det finns produkter ifrån antiskäll-halsband, stryp-kedjor och grimmor för att gå fot och selar som ger obehag när hunden drar. Dessa produkter har en funktion och fungerar, men det är du själv vad för typ av kontakt du vill ha med din hund och vad lydnaden ska baseras på. Känns det bra i magen att köpa ett redskap istället för att börja i änden att förstå varför hunden beter sig på ett särskilt sätt?

Om du istället väljer att arbeta med positiv förstärkning och skapa en bra relation med din hund, att satsa på en bättre kommunikation och kontakt mellan er, det är då du växer som hundägare. Tricket med verksam belöningsbaserad träning går helt enkelt ut på att hundägaren blir duktig på att fundera ut vad hunden uppfattar som belöning, och att använda det i träningen.

Ett gott träningsgodis är ett måste för att uppnå resultat i hundträning, gärna i form av blöt människomat som ost, skinka, kött.

fusion