Blog

Kontakt med uppfödare

Både för dig som köper din första hund eller som är en van hundägare är det viktigt att du inte bara väljer en ras, utan även att du hittar en uppfödare som du känner tillit och förtroende för. Den personen ska kunna finnas till hands under hela hundens liv.

På Svenska Kennelklubbens webbplats Köpa Hund hittar du flera tusen valp-annonser och det finns även ofta register över SKK-anslutna kennlar på deras hemsida. Det är bra om du väljer en uppfödare som är ansluten till SKK då de har samtyckt till att främja en god hälsa på avelsdjuren samt följer rasklubbens avelsprogram och policy.

En uppfödare är ofta positiv till att ni tar en tidig kontakt. Ofta finns det en väntelista hos populära och välkända uppfödare. I uppfödarens roll ingår även att välja ut rätt valp till er och då kan man vara säker på att det blir rätt valp då de har lång vana vid att se egenskaper på individerna i en valpkull.

Ofta kan man bli inbjuden till valpträffar hos uppfödaren redan innan er valp är född vilket ger en bra möjlighet att tala med tidigare valpköpare hur de upplevt kontakten.

Välj uppfödare med omsorg, och underskatta inte rollen den personen kommer ha i ert liv.

fusion