Blog

Så blir hundpromenaderna fantastiska

Att gå på hundpromenader är något som du gör dagligen som hundägare. Det är även de stunderna på dagen som hunden trivs som allra bäst. Då får hunden tid för lek, bus och socialisering. Men det är inte alltid att hundpromenaderna är trevliga på grund av att hunden drar i kopplet eller liknande. För att få en avslappnande promenad är en bra hundsele ett alternativ som kan vara bra att testa. En hund som drar kan få problem med nacken och ryggen om den har ett halsband. Det är mer ergonomiskt för hunden om den bär en hundsele.

Välj ut en bra hundsele

Det finns olika typer av hundselar på marknaden, det är viktigt att du hittar en sele som passar bra på din hund. När hunden har en hundsele blir det även lättare för dig att gå med din hund och kunna dra tillbaka den på ett bra sätt när hunden drar iväg. Tänk även på att välja ett koppel som passar för dig och hunden. Det finns precis som med hundselar mängder med koppel att välja mellan. Du kan med fördel ha olika koppel. Ett längre när du ska gå långa promenader i skogen så att din hund har möjlighet att röra sig mer fritt och ett kortare om du ska ta en kortare promenad runt kvarteret.

Lek med hunden under promenaden

Att stimulera hunden under promenader med lek och bus är något som kan göra promenaden trevligare både för dig och hunden. Det finns massor med saker som du kan göra. Du kan bland annat låta hunden leta efter godis i naturen, kasta pinne eller någon annan leksak eller träna att gå över och under olika hinder i skogen. Sådana övningar stimulerar även hunden mer, vilket är bra om du ska lämna hunden själv efter promenaden. Är hunden nöjd och glad kommer den att ligga ner och ta det lugnt medan du är borta.

Gå en lydnadskurs

För att få bra promenader kan det många gånger vara värt att gå en lydnadskurs för att din hund ska bli bättre på att lyssna på dina kommandon. Du kan få massor med bra tips och råd genom att gå en kurs tillsammans med din hund.

fusion