Blog

Aktiviteter för din hund

Att ha en hund är att ha en vän som alltid kan vara vid din sida, men det innebär också ett stort ansvar. Du är den som måste se till att hunden har allt den behöver, och att den får möjlighet att leva ett liv som passar den.

Hundens naturliga beteenden

För att en hund ska kunna må bra behöver den kunna få utlopp för sina naturliga beteenden. Många av dem går att ge utrymme för genom olika sorters aktiviteter och lekar. Känner du dig tom på inspiration eller behöver idéer om vad som går att göra kan du kolla på utbudet hos zoo.se, där du hittar en massa olika leksaker, även sådana som är speciellt gjorda för att aktivera eller utmana hunden. Exempel på vad en hund kan tycka är roligt är att få gräva och hitta något den gillar, som ett ben, eller att den kan få öva på att använda luktsinnet och hitta godisbitar. Du kan hitta det du behöver för den här sortens aktiviteter hos zoo.se, oavsett vad det är för godis din hund gillar.

Tid utomhus

En hund mår överlag bättre om den får tillbringa mycket tid utomhus. Promenaden kan göras mer utmanande genom att bryta av den med aktiviteter eller lek med något du hittat på zoo.se. Vill du göra promenaderna till något mer lekfullt och göra dem mer på hundens villkor kan du låta den bestämma vägen ibland. Utomhus finns det också utrymme för att springa och vara mer aktiv än hemma. Passar det dig och din hund går det också att träna någon form av hundsport, men det är viktigt att lyssna på hunden och om den verkar gilla det. Framför allt när det handlar om omplaceringshundar har det väldigt stor betydelse att lyssna på hundens behov och vad den försöker förmedla, så att den får en chans att bli tryggare både i sig själv och i er relation.

fusion