Blog

Viktigt att försäkra ditt husdjur

Att ta sitt husdjur på ett veterinärbesök kan bli rätt dyrt. Utan försäkring kan det kosta flera tusen kronor, speciellt om husdjuret behöver en operation eller annan speciell vård. Detta är pengar som de flesta av oss inte har tillgängligt i stunden. För att undvika dessa dyra kostnader är det därför rekommenderat att alltid teckna en bra djurförsäkring. Den täcker då en stor del av kostnaden så du som ägare endast behöver betala en mindre summa.

Oavsett om du ska teckna en kattförsäkring eller hundförsäkring är det viktigt att du tar en titt på utbudet och väljer den rätta för dig och ditt husdjur. Hund- och kattförsäkringar finns nämligen i flera utföranden från flera bolag. Det innebär att du rekommenderas göra lite efterforskning innan du bestämmer dig för en viss försäkring.

Välj rätt försäkring

Eftersom det finns många olika försäkringar, både kattförsäkring och hundförsäkring, är det viktigt att du läser igenom vad de erbjuder dig. De flesta försäkringar består av en viss grundförsäkring, och sedan finns det tilläggsförsäkringar du kan välja mellan. En sak som är bra att hålla i tanken är att det är omöjligt att förutspå vilken försäkring som kommer vara bäst för dig och ditt djur. Vissa raser kan nämligen ha större risk för en viss sjukdom medan andra raser inte har samma problem.

Det bästa du kan göra är att läsa på om rasen du äger eller djuret du ska köpa och se om det finns sjukdomar som är vanliga för just den rasen. Det grundläggande i en försäkring täcker i de flesta fallen upp till 50 % av sjukvårdskostnaderna för ditt djur. Men det finns även utökade paket som även omfattar operationer, olyckor, skydd för djurets tänder, pälsvård och så vidare.

Vad kostar en djurförsäkring?

Kostnaden för en djurförsäkring kan variera en hel del. Ett grundläggande paket är självklart aningen billigare jämfört med de mer omfattande paketen. Priset kan även variera en hel del mellan olika försäkringsbolag. Det är därför viktigt att du jämför försäkringar från olika bolag för att se att du verkligen får den försäkring du behöver till ett rimligt pris så du kan få veterinärvården du och djuret behöver.

Förutom försäkringsbolag kan priset variera beroende på vilket djur du ska försäkra, vilken ras djuret har, var du bor någonstans och så vidare. Detta är en av anledningarna till varför det alltid rekommenderas att du som djurägare gör efterforskning och jämför djurförsäkringarna noga innan du bestämmer dig.

När ska jag teckna försäkringen?

Det varierar lite mellan olika djur när du kan teckna den första försäkringen. När det kommer till hundförsäkring eller kattförsäkring kan du teckna försäkring när de är sex veckor. Det innebär alltså att du som ska köpa en valp eller kattunge rekommenderas teckna försäkringen samtidigt som du köper den. Det viktiga är att husdjuret är försäkrat när du välkomnar det hem.

Din djurförsäkring kommer bli aktiv när du lämnat in allting som krävs. Det innebär att du måste skicka in information om ditt djur, dina personuppgifter och så vidare. När försäkringsbolaget sedan godkänt allt detta går försäkringen igång. Dock finns det försäkringsbolag som har en viss tidsperiod där du inte kan kräva någon ersättning för eventuella vårdkostnader. Information om detta bör dock finnas när du läser om försäkringarna.

fusion