Blog

Lämpliga för nybörjaren

När man söker en första hund finns det raser som är mer eller mindre komplicerade. Det är svårt att läsa sig till hur det kommer bli att bli hundägare. Man kan dock göra det enkelt eller svårt för sig själv, beroende på vad man har för förutsättningar ifrån början.

Om man har ett stort hundintresse och verkligen vill med liv och lust ge sig in i en ny tillvaro som hundägare vill man inte börja med problem. En del raser är mer vanliga hos en problemhunds-utredare än andra för att uttrycka sig diplomatiskt.

Ett tips när man vill lära sig mer om en specifik ras och vill läsa mer ärliga omdömen är att använda en sökmotor som Google. I USA finns det nämligen en rescuegrupp (räddningsgrupp) för nästan varje ras. Om du använder orden ”rescue” eller ”shelter” i kombination med rasens namn på engelska kommer du hitta bra information om rasens nackdelar. Varje uppfödare vurmar nämligen för sin ras och det är lätt att en ras blir skönmålad på en kennels hemsida. En rescuegrupp gör däremot allt för att belysa och framhäva rasens svaga sidor då de är många om att det ska hittas rätt hem.

Sällskapshundar som Bichon Frisé Bichon Havanais, Malteser och även dvärgpudlar kan vara ett lämpligt val som första hund.

fusion