Blog

Drömmer du om att köpa en hund?

Det är väldigt få människor som inte tycker om hundar och vanligt är att om man har en hund ser man denna som sin bästa vän, det är väldigt lätt att förstå varför när man är omkring hundar och det har visat sig att det känslomässiga bandet mellan hund och ägare är mycket starkare än man tidigare har trott. Därför är det inte konstigt alls om man drömmer om att köpa en hund och få uppleva detta band själv.

Att köpa en valp kan vara extra härligt, dock kan det ofta vara lättare att ta över en vuxen hund som behöver ett nytt hem. Det finns inga rätt eller fel, ha dock i åtanke att det ofta är bättre att adoptera än att köpa en hund från en uppfödare. Det finns egentligen ingen anledning till att du ska göra detta så länge du inte har tänkt avla eller ställa ut hunden. Det är istället en god idé att ge en hund en ny chans i livet.

Om du har bestämt dig för att det är en valp du ska ha finns det en del att tänka på. Först och främst krävs det en del tid för att du ska kunna träna valpen till att bli en lydig hund och en lojal livskamrat. Valpen kommer inte vara rumsren när den kommer till dig och det kommer att ske olyckor oavsett hur ihärdigt du tränar den och en valp är inte väldigt annorlunda från ett barn. Allt i världen är nytt och man måste helt enkelt lära sig hur världen fungerar. Därför är det viktigt att du har stort tålamod.

Ha dessutom i åtanke att valpen inte alltid kommer att vara en liten ängel, den kommer att busa, kanske förstöra dina favoritskor eller helt enkelt välta något. Det är inte helt ovanligt att du under valpåldern kommer finna att du sitter och tittar på nya badrumslampor utan att du för den sakens skull har någon aning om hur den gamla gått sönder. Se till att ha rätt inställning under valpåldern, välj en badrumslampa du alltid har velat ha med bra ljus och var inte arg på din lilla vän. Det kommer inte att hjälpa att skälla och bråka på valpen, detta kommer bara att göra den osäker. Ha i åtanke att den inte förstår.

Om du är redo på valpåldern och ett par år av träning för att då en vän för livet kan det mycket väl vara värt det. Det är väldigt mysigt att ha en hundvalp och se de växa upp genom livet och utvecklas till en fantastisk hund. Om du inte är redo för en valp finns det många äldre hundar som är i behov av ett nytt hem.

fusion