Blog

Vart hittar jag hundar till salu?

Det finns idag många platser där du kan hitta annonser på valpar och vuxna hundar till salu. Den erfarna hundägaren kan ställa rätt frågor för att få en uppfattning om en hunduppfödare är seriös och valpens alla papper är i ordning. Dock finns Svenska Kennelklubben som reglerar och ger riktlinjer för alla uppfödare som är anslutna. De arbetar för att aveln sker kontrollerat och de ställer även höga krav på anslutna uppfödare. När du hämtar din valp ska den vara minst 8 veckor gammal, (gärna äldre) veterinärbesiktigad och tillsammans med valpen får du med registreringsbevis och köpeavtal.

  • Blocket är idag en annonsplats där många uppfödare annonserar då det är ett stort annonstorg. Där hittar du även uppfödare som inte är anslutna till SKK, och inte behöver följa deras riktlinjer vilket lägger en större ansvarsbörda på dig.
  • Facebook. Här hittar du ofta olika grupper för olika hundraser och det finns även rena köp och säljgrupper för både renrasiga SKK-registrerade hundar och blandrashundar i olika åldrar.
  • Djurhem. Det finns även föreningar och djurhem som är anslutna till Djurskyddet Sverige .De kan även ha omhändertagna valpar eller vuxna hundar med en känd bakgrund.
fusion